Hoe groot is de kans Burenoverlast met succes te bestrijden? 


Heel klein tot nihil.
Als huurder in een buurt met andere huurders heb je nog wel wat handvatten in de zin van de woningbouwvereniging, maar als huiseigenaar in een koopwijk of, erger naast een particuliere huurwoning, heb je gewoon geen poot om op te staan, noch bij de eigenaar, noch bij de politie, noch bij de politiek.
Het is dat wij al van plan waren te verhuizen, maar de overlast van de buren heeft wel de doorslag gegeven en de verhuizing ernstig versnelt (en de koopprijs behoorlijk gedrukt). De rest van de buurt zit nog met de gebakken peren ; verkopen is niet makkelijk en niet voor iedereen een optie. Verhuizen kan alleen als je nu zelf huurt, en de overlastbezorgers zijn de enige huurders in de omtrek.
Ik weet niet of er statistieken van zijn, zal wel niet, maar uit eigen ervaring en uit mijn omgeving, krijg ik de indruk dat de cijfers om succesvol overlast aan te pakken heel, heel erg, eigenlijk schrikbarend laag zijn. Bot gezegd kun je gewoon doen wat je wil, zolang je schijt hebt aan de politie en niks te verliezen hebt, ben je uiteindelijk toch niet aan te pakken.